Ljekovita priroda Najpopularnije Zdravlje

Bijeli luk – još jedan manje poznat recept za zdravlje

Taman kad pomislite da znate sve o svim ljekovitim koristima čuvenog češnjaka, pojavi se još jedan, uglavnom manje poznat recept.

Šta uglavnom znamo o bijelom luku?

Jedan je od najmoćnijih prirodnih lijekova koji može ići rame uz rame s nekim od najboljih antibiotika, pa čak biti i efikasniji.

U narodu je lijek za sve, u njega se ima veliko i nepokolebljivo povjerenje, kao preventivnog, ali i kurativnog borca potiv ogromnog niza bolesti i tegoba, među kojima su: astma, bolesti srca i krvnih sudova, bolesti usta, bronhitis, prehlade i gripe, glavobolja, gljivične infekcije, grčevi, gubitak koncentracije, depresija, dječje gliste, difterija, dijabetes, zatvor, infekcije mokraćnih puteva, impotencija, kandida, kašalj, moždani udar, natečeni limfni čvorovi, neplodnost, nervoza, nesvjestica, poremećaj metabolizma, potištenost, problemi sa vidom, probavom, jetrom, želucem, žučnom kesom, problemi sa pamćenjem, problemi sa cirkulacijom, skleroza, smanjenje apetita…

Jedan manje poznati recept za terapeutsku upotrebu bijelog luka glasi – vrlo je efikasan kao obloga protiv čireva, otvorenih rana (posjekotine i ogrebotine), bradavica, gljivičnih infekcija kože i mnogih kožnih bolesti.

U te svrhe češnjak se stavi na flaster i zalijepi na kožu, na onaj dio gdje se nalaze čirevi, bradavice ili posjekotine. Oblog se mijenja redovno tokom dvije sedmice.

I još ovo, ukoliko niste znali: ako se bijeli luk koristi kao hrana s bilo kojom terapeutskom namjerom, važno je da se konzumira na prazan želudac. Naučno istraživanje je pokazalo da će vaš organizam biti bolje zaštićen ako jedete češnjak ujutro prije obroka, jer se time povećavaju njegova antibakterijska svojstva.

Bijeli luk kao oblog

Komentariši