Horoskop Najpopularnije Popularno Svaštara

Horoskop: 5 blagih i 7 znakova koji otkrivaju teške karaktere!

Rak, Lav, Djevica, Strijelac, Ribe smatraju se ‘laganim’ znakovima u horoskopu, a ostali su ‘teški’ ili, drugačije rečeno, naporne osobe koje baš i ne uvažavaju mišljenje drugih i loše komuniciraju.

Jedno je biti samouvjeren i argumentima braniti svoje mišljenje, a sasvim drugo je kada se pod svaku cijenu vlastiti stav nameće drugima i odbija dvosmjerna komunikacija.

U žargonu se takvi ljudi nazivaju ‘ters osobama’, odnosno ublaženo ljudima ‘na svoju ruku’.

Evo kakve osobine krase horoskopske znakove iz tzv. teške kategorije.OVAN – osobe rođene od 21. 3. do 20. 4.

Ovnovi su zabavni – dok ih poštuješ kao vođe i udovoljavaš njihovim zahtjevima. Ne mare previše za tuđe mišljenje i rijetko razmišljaju o posljedicama svoga ponašanja. Dok god ti ne smeta da nikada nisi u pravu, jer Ovan uvijek jeste, fino ćeš se slagati s ovim zodijačkim znakom. S druge strane, ako ne voliš okršaje, rizike i dvostruka pravila, imat ćeš s Ovnom dosta problema. Zahtjevni su partneri i doslovno nemaju strpljenja. Teško će priznati da su pogriješili i priznati grešku, radije će stvar ignorirati i praviti se da se nije ni dogodila. Ako imaš neki problem s Ovnom, zaboravi da ćeš to riješiti razgovorom, oni imaju pametnija posla od sjedenja i razgovaranja.
BIK – osobe rođene od 21. 4. do 21. 5.

S Bikom se nije lako slagati, jer je tako tvrdoglav. Kad za nešto zapne, nema puno mjesta za raspravu o tome. Koncept kompromisa uopće ne razumiju i teško će promijeniti mišljenje ili uvažiti tuđe argumente jednom kad su odlučili da su u pravu. Iznenađujuće (ili nije?), Bik može biti grub i neosjetljiv na tuđe osjećaje. Razgovor s Bikom često zato nalikuje razgovoru sa zidom.BLIZANCI – osobe rođene od 22. 5. do 21. 6.

Blizanci su tako šarmantni i ležerni, no veliki je izazov pa i pomalo frustrirajuće ne samo natjerati ih da te slušaju što govoriš nego i zadržati njihovu pažnju. Blizanci su vrlo osjetljivi i mogu se osjetiti povrijeđeno čak i kad nema previše razloga za to. Glavna strategija kad se su povrijeđeni ili osjećaju da ih ne poštuješ jest praviti se ravnodušnim. Uz to, Blizanci će reći jedno, a napraviti nešto sasvim drugo. Nikad s njima ne znaš na čemu ste i jeste li nenamjerno napravili nešto pogrešno što vodi u katastrofu.VAGA – osobe rođene od 23. 9. do 23. 10.

Kad Vaga osjeti da je neko ugrožava, sukobit će se s tom osobom i neće se suzdržavati. Vage u svojoj kritici znaju biti vrlo grube, pa ćete možda požaliti upitate li Vagu da kaže šta misli o nečemu što radite. Znaju se ponašati vrlo osuđujuće, a ko želi biti osuđivan dok jednostavno pokušava razgovarati? Znaju biti izbirljive i katkada izgleda kao da traže i najmanju grešku u koju će uprijeti prstom. Uvjerene su da znaju kako treba nešto napraviti i poprilično su sigurne da vi to ne radite dobro.ŠKORPION – osobe rođene od 24. 10. do 22. 11.

Škorpioni su poznati po tome da uzimaju šta žele i kad žele i dovraga sa svima koji im se nađu na putu – znaju biti nevjerovatno dominantni. Kad se Škorpion naljuti, ne želiš mu biti blizu jer se neće nimalo obuzdavati da svoju ljutnju pokaže, a kad je ljubomoran i uvrijeđen, teško ga je urazumiti. Pomisli li da mu je neko lagao ili ga na neki način izdao, neće s njime o tome raspravljati. Jednostavno će prekinuti sve kontakne, vjerovatno smišljajući i kako da se osveti. Sjajni su pronalaženju nečije slabe tačke i iskorištavanju toga.

Jarac –
osobe rođene od 22. 12. do 20. 1.I Jarci misle da sve znaju bolje od drugih i znaju biti nevjerovatno tvrdoglavi. Ne vole riskirati niti izlaziti iz svoje zone komfora pa ako ih pokušate na tako nešto natjerati, odmah izbija frka. Jarci mogu biti jako, jako zatvorena uma. Imaju tendenciju da šefuju ljudima i budu opsjednuti kontrolom zbog čega su se našli na listi najtežih horoskopskih znakova.Vodenjak – osobe rođene od 21. 1. do 19. 2.

Čovjek bi pomislio da će s Vodenjacima biti lako, zato što su tako liberalnog i otvorenog uma te prihvaćaju druge ljude ma kako različiti bili – ali, nije! Nažalost, njihov problem s emocijama čini ih teškim partnerom. Nije lako iskreno razgovarati s nekim ko će se na spomen emocija potpuno zatvoriti. Vodenjaci nemaju previše empatije za druge ljude, ali i dalje od bliskih osoba očekuju da imaju razumijevanja za njih i budu svjesni njihove osjetljivosti. Vodenjak neće razgovarati o tome šta ga muči i zašto, ali očekuje da, bez mrvice otkrivanja šta je problem, njegovi osjećaji budu tretirani kao najvažniji. Dakle, s Vodrnjakom je teško znati na čemu si, voli li te ili mu ideš na živce.