Svijet tajni Vodič za dušu

Misterija brojnih samoubistava u velškom gradiću Brigendu

Bridgend je grad od 50-ak hiljada stanovnika u Walesu, o kojem je prošlog ljeta britanski The Sun pisao kao mjestu sa neobičnim najezdama pacova, da bi nedavno otkrio i novu, još strašniju misteriju.

Grad sa mnogobrojnim kamenim kućama i mostovima na rijeci Ogmore pobudio je pažnju zbog jedinstvene misterije, zbog koje su patile mnoge porodice.

Psiholozi se trude doći do bilo kakvog objašnjenja, jer šokantni događaji ne prestaju: unazad desetak godina u Brigendu je zabilježeno nevjerovatnih više od 100 samoubistava!

Kad je imao samo 18 godina Dale Crole se objesio u napuštenom skloništu, a nedugo nakon njega, objesio se i njegov najbolji prijatelj, devetnaestogodišnji David Dilling o drvo ispred crkve.

Dale Crole – Tom Davis (The Sun)

Tragedije se nastavljaju kada se o to isto drvo objesio i 20-godišnjak Tom Davis koji se družio s prethodnom dvojicom.

Nažalost, tu nije bio kraj tragedija ovog mjesta.

Najprije je zabilježena čudna stvar: od čak 25 samoubistava u razdoblju između 2007. i 2009. godine, 24 su se dogodila vješanjem.

Nakon toga, od 2012. godine do danas u ovom gradu se dogodilo još 79 samoubistava, a osobe koje su počinile suicid su imale od 17 do 41 godinu.

Većina porodica za ove tragedije krivi medije jer smatraju da loše utječu na djecu. I policija dijeli to mišljenje, te su još 2010. godine zahtijevali da se ne objavljuju vijesti o samoubistvima iz Bridgenda, piše The Sun.

No, postoji druga teorija, zbog koje je zabrinutost kulminirala: neki stanovnici, iako bez čvrstih dokaza, uvjeravaju kako se u gradu pojavila suicidalna sekta.

Naime, postoje slučajevi sklapanja pakta samoubistva na internetu, dogovora o simultanom počinjenju samoubistva među osobama koje se lično poznaju, no nevjerovtno je da se svako malo neko objesi, prenosi The Sun.

Komentariši