Lifestyle Ljubav Popularno

Muška razmišljanja: Šta ženu može učiniti lošom ljubavnicom?

Rutina je porazna u svakoj ljudskoj relaciji, prijateljskoj, poslovnoj, a ljubavnoj pogotovo. Zbog toga o njoj kao uzroku narušenih veza ne treba ni raspravljati.

Ipak, i bez rutine, muškarci (oni su sa Marsa) imaju drugačije poglede na intimu od žena (koje su sa Venere), pa njihovi dojmovi o ‘dobroj ili lošoj ljubavnici’ možda nisu racionalno utemljeni, ali kad ih već imaju – za žene bi bilo dobro da obrate pažnju šta ih to može učiniti ‘kritičarski raspoloženim’.

Muškarcima smeta ženina nesigurnost zbog fizičkog izgleda

Ulazak muškarca u ljubavnu vezi sa ženom trebala bi biti prva pretpostavlja da mu se ta žena sviđa u svakom pogledu, pa i fizičkom. Mnogim ženama, međutim, neugodno je skinuti se pred partnerom ili voditi ljubav s upaljenim svjetlima. To ne pokazuje smo njihovu nesigurnost zbog vlastitog izgleda, nego šalje i muškarcu signal da se s njim ne mogu u krevetu do kraja opustiti.

Muškarcu kojem dopuštate da upoznaje sve vaše osobine, sklonosti, razmišljanja, stavove trebate slobodno dopustiti da upozna i vaše tijelo do najsitnijih detalja. Samouvjerenom vas treba činiti već to da ste muškarca privukle.

Muškarcima smeta nedostatak intime i bliskosti

Ovo je problem koji se izrazitije počne događati u dugim vezama.

Jedan od stereotipa je da muškarci nisu skloni sitnim znakovima, usputnim zagrljajima i poljupcima koliko i žene. Pogrešno. Zbog toga žene koje partneru počnu uskraćivati svakodnevnu nježnost njima šalju signal da nisu više jednako privlačni, a to vodi i lošijem seksualnom životu.

Istina, ovo vrijedi i u obrnutom smjeru.

No, specifičnije za žene jeste da neke znaju uskraćivanjem intimnih trenutaka kažnjavati svoje partnere ili ih ucjenjivati time, a to je manipulacija koja sigurno ne vodi ka dobrome.

Muškarcima smeta kad žena počne potpuno zapuštati izgled

Opet govorimo o stereotipima, ali generalno se smatra da žene puno više pažnje posvećuje svom izgledu. Zbog toga ženin sve zapušteniji izgled (u dogotrajnoj vezi iili braku) opet šalje signal koji će se odraziti na seksualni život.

”Normalno da se neće svaki dan našminkati odmah ujutro samo da bi mi bila privlačnija, ali ponekad se treba malo više potruditi i rasplamsati strast kakva je bila na početku veze”, česti je muški stav.

Muškarcima smeta kad nemaju povratnu informaciju

”Ne mogu opisati koliko je frustrirajuće kada žena s kojom sam u krevetu ne reagira i kada ne mogu dobiti povratnu informaciju je li nešto dobro ili nije. Mrzim kada proizvodi lažne zvukove tokom seksa, draže mi je da tiho stenje, pa da je to iskreno nego da lažno vrišti. Smeta mi nedostatak komunikacije prije ili tokom seksa. Ako joj je nešto lijepo ili nešto želi, volio bih da mi to kaže”.

Ovim muškim razmišljanjima nema se šta dodati.

Muškarcima smeta kad je žena uvijek pasivna

Neki muškarci su za portal revelist.com ispričali: Ne sviđa mi se kada žena samo legne i raširi noge, i čeka da ja sve obavim. Nema mi ništa gore od toga. Pasivnost mi je grozna, kada žena kao da nema pojma o vlastitom tijelu i što joj se sviđa.

Jedna od čestih muških žalopojki glasi da njihove partnerke dovoljno često ne iniciraju seks. To ne mora značiti da ‘više nisu poželjni’, ali svejedno je važno da žene makar s vremena na vrijeme preuzmu inicijativu, ne samo za početak seksa, već i tokom vođenja ljubavi.

Vratimo se na početak ovog teksta – rutina je vrlo loša stvar u vezama. To se tiče i muškaraca, koliko i žena.

Ma kako da je duga vaša veza, osvježenja su nužna. Desetine je načina da se to učini, pa ćemo u nizu takvih savjeta, za ilustraciju, navesti jedan: pošaljite tokom dana seksi poruku partneru o tome šta želite da mu radite uveče.

Komentariši