Lifestyle Ljepota

Top 5 preparata i trikova protiv masne kose

Sigurno vam se nekad dogodilo da vam je kosa malo masnija nego što želite. Niste stigli da je operete, pokušavate da razvučete broj dana između pranja, zbog obaveza niste u prilici da često perete kosu, ili vam se možda ne sviđa kupatilo… Nebitno šta je razlog, masne naslage valja sakriti. Srećom, postoje trikovi i preparati za spas u poslednji čas.

1. Šampon za suho pranje

Lotion, Bottle, Beauty, Bathroom, Cosmetics, Soap, Hand

Šampon za suho pranje je definitivno nešto što uvijek trebate imati u vašim asesoarima. Kad god vaša kosa izgleda masno, skoknite do prvog toaleta i poprskajte malo šampona za suho pranje na masni korijen i pramenove kose, a zatim pažljivo počešljajte kosu.

2. Puder za lice ili za bebe

Recimo da ste se na pauzi između dva sastanka u ogledalu suočili s masnom kosom, a nije vam pri ruci šampon za suho pranje – ne paničite. Možete iskoristiti puder (za bebe ili lice) na isti način kao i suhi šampon. Ovaj preparat će vam trenutno osvježiti kosu i spasiti vas u kritičnom trenutku.

3. Parfem

Parfem sadrži puno alkohola, tako da je u stanju apsorbovati masnoće. Osim toga, ostavlja kosu svježom i mirisnom. Ovo ne smijete koristiti prečesto, jer alkohol isušuje kosu, ali može dobro doći kao prva pomoć.

4. Sredstvo za dezinfekciju ruku

Blago umasirajte malu količinu ovog sredstva u korijen vaše kose i dobit ćete željeni rezultat. Ni ovo nemojte koristiti prečesto, jer je princip isti kao i kod parfema.

5. Vlažne maramice

Konačno, vlažne maramice. Već pogađate da i one rade na principu alkohola. Ali, šta je tu je. Treba se spasiti. Makar vlažne maramice uvijek imate u svojoj torbici. E pa, ne ustručavajte se da protrljate svoju masnu kosicu, ako baš nemate nikakvo drugo rješenje.

Komentariši